• 06 - 53 69 13 33
  • info@deparelscompagnie.nl

Talentscouting ingezet voor SKOUT. in de Zorg

Talentscouting ingezet voor SKOUT. in de Zorg

We gaan ons concept Talentscouting inzetten voor het project SKOUT. in de Zorg. Daarvoor openen we op 1 mei aanstaande een popup store aan het Emmaplein 252 in Zeist. In de maand mei werven en selecteren we nieuwe medewerkers voor banen bij maar liefst zes (zorg)werkgevers. Vanuit de winkel spotten talentscouts potentieel talent en kunnen bezoekers kennis maken met de verschillende organisaties. Iedereen die werkzoekend is of van baan wil switchen is van harte welkom in de winkel. Zij-instromers, herintreders, maar ook mensen zonder ervaring binnen de zorg.

In mei is de winkel elke woensdag t/m zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur (met uitzondering van Hemelvaart en de dag na Hemelvaart).

 

Publiek private samenwerking

Het aantal vacatures in de zorg is groot en het lukt nog niet om alle vacatures vervuld te krijgen. Daarom hebben een aantal (zorg)organisaties de handen ineen geslagen om via het project SKOUT. in de Zorg mensen te gaan werven en selecteren. De samenwerkende partijen zijn: Abrona, Bartiméus, De Brug, Reinaerde, Zorggroep Charim, Zorgspectrum, De Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug, Utrechtzorg, Stichting SBI, UWV, Pit Strategie, Meewerkend en De Parels Compagnie.

admin

5 gedachten over “Talentscouting ingezet voor SKOUT. in de Zorg

Trend: de opkomst van de pop-up store, speciaal om talent aan te trekken – Werf&Geplaatst op  5:35 am - okt 23, 2018

[…] In Zeist gingen in mei dit jaar zes verschillende werkgevers ermee aan de slag, onder het motto SKOUT. in de Zorg. Vanuit de conceptstore spotten talentscouts potentieel talent en konden bezoekers kennismaken met […]

Sandra KorverGeplaatst op  7:18 am - okt 26, 2018

Wat een goed initiatief. Ik ben benieuwd wat de resultaten geweest zijn van deze popup store?
Zouden jullie daar wat over kunnen vertellen?

adminGeplaatst op  7:47 pm - okt 29, 2018

Beste Sandra, dat kunnen we zeker! Skout in de zorg was een groot succes: meer dan 350 geïnteresseerde kandidaten voor de zorg zijn in 1 maand gescout, waarbij uiteindelijk 50% aangegeven heeft mee te willen doen aan een vervolgtraject richting 1 van de 6 deelnemende werkgevers. Van die 50% is een kwart (bijna 45) ook daadwerkelijk geplaatst bij een werkgever. Daarnaast is een aantal zij-instromers nog in gesprek met een van de zorgwerkgevers om in te stromen.

Desiree NagelGeplaatst op  9:12 pm - dec 17, 2018

Hebben jullie ook beeld hoeveel van die 45 werkelijk in dienst is getreden bij een werkgever?

adminGeplaatst op  9:02 am - dec 18, 2018

Beste Desiree, de 45 zijn daadwerkelijk in dienst getreden bij een van de 6 deelnemende werkgevers!

Laat je bericht achter